Mijn naam is Ilona van Hout. Ik heb van origine een zorgachtergrond en heb ruim 13 jaar ervaring binnen de ortho-communicatieve tak hiervan.

Ik ben in 2003 als pedagogisch behandelaar gestart en heb me al snel verder ontwikkeld in het coachen en begeleiden van mede professionals.

Ik ben gecertificeerd coach, gecertificeerd Birkman Consultant, NLP Master Practitioner en Integral Eye Movement Therapy Practitioner. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen, seminars en lezingen om ervoor te zorgen dat ik de kwaliteit kan blijven leveren die mijn klanten verdienen. Ik ben tevens aangesloten bij De Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP).

Ik kenmerk mezelf vooral door mijn waarderende houding naar anderen toe. Het spreekwoordelijke ‘hamertje’ heeft iedereen binnen handbereik en ik zie het dan ook als de kunst om juist te focussen op de drijfveren, kwaliteiten en sterke punten en van daaruit verder te bouwen.

Dit doe ik met veel empathie, enthousiasme en vertrouwen in de kracht van de ander. Daar waar nodig ben ik kritisch en houd ik de ander een spiegel voor.

De focus ligt op het in de kracht zetten van de ander, vanuit het gezegde: ‘dat wat je aandacht geeft, groeit’.

Onderliggende filosofieën

Onderliggende filosofieën waardoor ik me laat inspireren, zijn in de basis NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), waarderend onderzoek (Appreciative Inquiry) en positieve psychologie.